Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i prosta sałatka - choć jest bardzo znana, zrobiłam ją pierwszy raz. Żałuję, że tak późno:). Sukces tkwi w prostocie, tak jest i tym razem. Składniki na dwie porcje.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4922
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13335
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5821
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7479
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4922
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13335
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5821
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7479
Składniki
Filety nacieramy solą, pieprzem, papryką słodką oraz olejem. Smażymy na suchej patelni z dwóch stron, do zarumienienia. Chleb podpiekamy kilka minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki na sos.
Na talerze rwiemy sałatę. Układamy na nią pokrojony w plastry filet z kurczaka, pokrojony w kostkę chleb. Polewamy sosem, posypujemy serem.