Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2217
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9281
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1773
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2217
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9281
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1773
Składniki
kurczaka solimy, obtaczamy w płatkach chili i oliwie i odstawiamy na 30 min
piekarnik rozgrzewamy do 230 st. C, wkładamy kurczaka i pieczemy 25 min
w czasie kiedy piecze się kurczak przyrządzamy sos: mieszamy majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę, sok z cytryny i sos worcestershire
sałatę kroimy w paski, dosypujemy parmezan, dodajemy sos, dokładnie mieszamy i rozkładamy na dwa talerze
upieczone piersi z kurczaka wyciągamy z piekarnika i odstawiamy na kilka minut, a na jego miejsce układamy pokrojoną bagietkę
jak bagietka się już zrumieni, kroimy kurczaka w plastry i układamy na sałacie, dekorujemy pomidorkami i dokładamy grzanki, no i gotowe, smacznego ;-)