Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5666
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36404
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 111
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5666
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36404
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 111
Składniki
kurczaka solimy, obtaczamy w płatkach chili i oliwie i odstawiamy na 30 min
piekarnik rozgrzewamy do 230 st. C, wkładamy kurczaka i pieczemy 25 min
w czasie kiedy piecze się kurczak przyrządzamy sos: mieszamy majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę, sok z cytryny i sos worcestershire
sałatę kroimy w paski, dosypujemy parmezan, dodajemy sos, dokładnie mieszamy i rozkładamy na dwa talerze
upieczone piersi z kurczaka wyciągamy z piekarnika i odstawiamy na kilka minut, a na jego miejsce układamy pokrojoną bagietkę
jak bagietka się już zrumieni, kroimy kurczaka w plastry i układamy na sałacie, dekorujemy pomidorkami i dokładamy grzanki, no i gotowe, smacznego ;-)