Klasyczna, prosta i smaczna sałatka z grzankami i pysznym sosem.
Sałatka Cezar – z sosem z anchois
Składniki
- opakowanie (200 g) sałaty (rzymska, roszponka, mix – co kto lubi)
- grzanki z białego pieczywa
- tarty parmezan do posypania
- 1 ząbek czosnku, posiekany (sos)
- 2 fileciki anchois, posiekane (sos)
- 2 łyżki soku z cytryny (sos)
- 1 łyżeczka musztardy dijon (sos)
- 1 łyżeczka sosu worcester (worcestershire) (sos)
- 4 łyżki majonezu (sos)
- 4 łyżki tartego parmezanu (sos)
- 1 łyżka mleka (sos)
- 1/4 łyżki soli (sos)
- pieprz do smaku (sos)
Składniki
- opakowanie (200 g) sałaty (rzymska, roszponka, mix – co kto lubi)
- grzanki z białego pieczywa
- tarty parmezan do posypania
- 1 ząbek czosnku, posiekany (sos)
- 2 fileciki anchois, posiekane (sos)
- 2 łyżki soku z cytryny (sos)
- 1 łyżeczka musztardy dijon (sos)
- 1 łyżeczka sosu worcester (worcestershire) (sos)
- 4 łyżki majonezu (sos)
- 4 łyżki tartego parmezanu (sos)
- 1 łyżka mleka (sos)
- 1/4 łyżki soli (sos)
- pieprz do smaku (sos)
REKLAMA

Etapy przygotowania
1
Grzanki przygotować na patelni.
2
Składniki sosu dokładnie wymieszać.
3
W misce wymieszać sałatę ze sosem, dodać grzanki i posypać parmezanem.
Zapraszam na mojego bloga!
Przepis w Waszym wykonaniu (3)
Dodaj przepisy i zarabiaj
REKLAMA

REKLAMA

Komentarze do przepisu (2)

REKLAMA

Sałatki

Sałatka Cezar – z sosem z anchois
facetzprzepisem
do 15 min
3-4 osoby
Składniki
- opakowanie (200 g) sałaty (rzymska, roszponka, mix – co kto lubi)
- grzanki z białego pieczywa
- tarty parmezan do posypania
- 1 ząbek czosnku, posiekany (sos)
- 2 fileciki anchois, posiekane (sos)
- 2 łyżki soku z cytryny (sos)
- 1 łyżeczka musztardy dijon (sos)
- 1 łyżeczka sosu worcester (worcestershire) (sos)
- 4 łyżki majonezu (sos)
- 4 łyżki tartego parmezanu (sos)
- 1 łyżka mleka (sos)
- 1/4 łyżki soli (sos)
- pieprz do smaku (sos)
Sposób przygotowania:
1
Grzanki przygotować na patelni.
2
Składniki sosu dokładnie wymieszać.
3
W misce wymieszać sałatę ze sosem, dodać grzanki i posypać parmezanem.
A kurczaczek ? Składniki na sos - pycha. Zabieram ten przepis na sosik.
Sos rewelacja, muszę zrobić koniecznie