Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka chrzanowa siostry Anastazji to tradycyjna potrawa, która świetnie pasuje na każdy świąteczny stół. Charakteryzuje się dość mocnym, chrzanowym smakiem. Z powodzeniem możesz kontrolować natężenie ostrości poprzez zmniejszanie lub zwiększanie liczby łyżek dodawanego chrzanu. Jest kremowa i rozpływa się w ustach. Zaskakującym dodatkiem do sałatki chrzanowej, może wydawać się kurczak. Jednak doskonale dobrane przyprawy, z którymi smażone jest mięso, sprawiają, że znakomicie komponuje się z chrzanowym dressingiem. Ponadto, dzięki temu sałatka jest bardziej odżywcza i sycąca.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93619
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2659
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3496
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1601
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2266
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93619
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2659
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3496
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1601
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2266
Składniki
Kurczaka umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój go w kostkę.
Mięso natrzyj przyprawami i odstaw w chłodne miejsce na minimum 30 minut.
Kurczaka podsmaż na oleju do przyrumienienia. Zdejmij z ognia i ostudź.
Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostce.
Żółty ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Kukurydzę i cebulkę odsącz.
Wszystkie składniki umieść w misce i dokładnie wymieszaj.
Wszystkie składniki dressingu wymieszaj ze sobą w osobnej miseczce. Zalej dressingiem sałatkę i ponownie wymieszaj.
Sałatkę chrzanową siostry Anastazji podawaj po schłodzeniu w lodówce przez kilka godzin, udekorowaną jajkiem na twardo i natką pietruszki.