Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięć porcji warzyw w codziennej diecie może wydawać się nie lada wyzwaniem. Tymczasem to tylko około 400-500 g warzyw podzielonych na porcje po 80-100 g. Jeśli nie masz lepszego pomysłu, jak włączyć je do swojego jadłospisu, przygotuj rano szybką, smaczną sałatkę warzywną i sięgaj po nią przy każdy posiłku. Taka sałatka codzienna może też stać się samodzielnym daniem. Dodaj do niej wędzoną pierś kurczaka albo ser feta – i lunch gotowy!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11918
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16315
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5216
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11918
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16315
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5216
Składniki
Umyj pomidory, paprykę i świeży ogórek. Ogórki małosolne (poza sezonem możesz użyć kiszonych) opłucz z zalewy. Obierz cebulę. Z pomidorów usuń szypułki, z papryki – gniazdo nasienne. Pokrój wszystkie warzywa w kostkę. Przełóż do miski.
Posiekaj drobno zieleninę. Dołóż do miski z warzywami.
W osobnym naczyniu umieść majonez, śmietanę i sok z cytryny. Przeciśnij przez praskę czosnek i dołóż do naczynia. Wymieszaj składniki.
Przełóż sos do miski z sałatką i delikatnie, ale dokładnie ją wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i pieprzem ziołowym. Wstaw na pół godziny, by przegryzły się smaki.