Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co idealnie łączy się z mięsem? Surówka, chrupiąca, lekko słodka i kwaśna jednocześnie. Najlepiej zrobić ją ze świeżych warzyw. Sprawdź przepis na prostą sałatkę do mięsa.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8218
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2812
Polecam.
Odsłon: 1440
Polecam.
Odsłon: 426
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8218
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2812
Polecam.
Odsłon: 1440
Polecam.
Odsłon: 426
Składniki
Marchewki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Tak samo zrób z ogórkami zielonymi. Cebulę posiekaj drobno. Warzywa umieść w misce, zasyp solą i zostaw tak na 20 minut. Wypuszczony sok wylej.
Teraz połącz ocet, wodę, olej i cukier. Całość zagotuj. Gorącym sosem zalej sałatkę, zamieszaj i odstaw do wystudzenia. Potem umieść ją w lodówce na minimum godzinę przed podaniem.
Na koniec posiekaj koperek i posyp nim gotową sałatkę do mięsa.