Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co idealnie łączy się z mięsem? Surówka, chrupiąca, lekko słodka i kwaśna jednocześnie. Najlepiej zrobić ją ze świeżych warzyw. Sprawdź przepis na prostą sałatkę do mięsa.
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 120
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 108
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 120
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 108
Składniki
Marchewki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Tak samo zrób z ogórkami zielonymi. Cebulę posiekaj drobno. Warzywa umieść w misce, zasyp solą i zostaw tak na 20 minut. Wypuszczony sok wylej.
Teraz połącz ocet, wodę, olej i cukier. Całość zagotuj. Gorącym sosem zalej sałatkę, zamieszaj i odstaw do wystudzenia. Potem umieść ją w lodówce na minimum godzinę przed podaniem.
Na koniec posiekaj koperek i posyp nim gotową sałatkę do mięsa.