Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co idealnie łączy się z mięsem? Surówka, chrupiąca, lekko słodka i kwaśna jednocześnie. Najlepiej zrobić ją ze świeżych warzyw. Sprawdź przepis na prostą sałatkę do mięsa.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4984
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327958
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4984
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327958
Składniki
Marchewki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Tak samo zrób z ogórkami zielonymi. Cebulę posiekaj drobno. Warzywa umieść w misce, zasyp solą i zostaw tak na 20 minut. Wypuszczony sok wylej.
Teraz połącz ocet, wodę, olej i cukier. Całość zagotuj. Gorącym sosem zalej sałatkę, zamieszaj i odstaw do wystudzenia. Potem umieść ją w lodówce na minimum godzinę przed podaniem.
Na koniec posiekaj koperek i posyp nim gotową sałatkę do mięsa.