Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki dodatek do obiadu, który z pewnością zachwyci wasze kubki smakowe. Sałata lodowa w połączeniu z zielonym ogórkiem, czarnymi oliwkami i ziarnami granatu stanowią cudowne połączenie.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 526
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 153
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 311
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 354
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 526
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 153
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 311
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 354
Składniki
Sałatę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na małe kawałki. Ogórka myjemy i kroimy w kostkę. Oliwki odsączamy z zalewy i dodajemy do sałatki. Granat nacinamy przy ogonku, ściągamy skórkę i nacinamy go w kilku miejscach wzdłuż białej skórki. Następnie dzielimy go na małe części wyciągamy pestki. Wszystkie składniki łączymy ze sobą.
Oliwę z oliwek, sok z cytryny miód i przyprawy ze sobą. Gotowym sosem polewamy sałatkę.