Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki dodatek do obiadu, który z pewnością zachwyci wasze kubki smakowe. Sałata lodowa w połączeniu z zielonym ogórkiem, czarnymi oliwkami i ziarnami granatu stanowią cudowne połączenie.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 48
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 297
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 48
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 297
Składniki
Sałatę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na małe kawałki. Ogórka myjemy i kroimy w kostkę. Oliwki odsączamy z zalewy i dodajemy do sałatki. Granat nacinamy przy ogonku, ściągamy skórkę i nacinamy go w kilku miejscach wzdłuż białej skórki. Następnie dzielimy go na małe części wyciągamy pestki. Wszystkie składniki łączymy ze sobą.
Oliwę z oliwek, sok z cytryny miód i przyprawy ze sobą. Gotowym sosem polewamy sałatkę.