Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna sałatka pełna witamin. Z pełnoziarnistym pieczywem lub bagietką stanowi lekkie danie główne
Polecam.
Odsłon: 200
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 4210
Polecam.
Odsłon: 200
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 4210
Składniki
Filety przyprawiłem solą i pieprzem , a następnie usmażyłem ok. 4 min z każdej strony na rozgrzanym oleju , odstawiłem przykryte na bok. Ananasa pokroiłem w plastry, obrałem i usunąłem z nich środek , pokroiłem w kostkę. Fasolę i kukurydzę odcedziłem na sitku , opłukałem w zimnej wodzie i osączyłem. Cebulę pokroiłem na cienkie plasterki . Pomidor umyłem i pokroiłem w kostkę , usunąłem przy tym gniazdo szypułki. Bazylię opłukałem, otrząsnąłem z wody i drobno posiekałem. Filet pokroiłem w paski i wymieszałem w misce z ananasem, kukurydzą, fasolą, cebulą oraz pomidorem. Listki sałaty opłukałem , osuszyłem. Rosół wymieszałem z sokiem z cytryny, musztardą i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Sosem polałem sałatkę, posypałem bazylią i całość delikatnie wymieszałem. Podałem w misce przybranej listkami sałaty.