Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna sałatka pełna witamin. Z pełnoziarnistym pieczywem lub bagietką stanowi lekkie danie główne
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17836
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1906
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15718
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17836
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1906
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15718
Składniki
Filety przyprawiłem solą i pieprzem , a następnie usmażyłem ok. 4 min z każdej strony na rozgrzanym oleju , odstawiłem przykryte na bok. Ananasa pokroiłem w plastry, obrałem i usunąłem z nich środek , pokroiłem w kostkę. Fasolę i kukurydzę odcedziłem na sitku , opłukałem w zimnej wodzie i osączyłem. Cebulę pokroiłem na cienkie plasterki . Pomidor umyłem i pokroiłem w kostkę , usunąłem przy tym gniazdo szypułki. Bazylię opłukałem, otrząsnąłem z wody i drobno posiekałem. Filet pokroiłem w paski i wymieszałem w misce z ananasem, kukurydzą, fasolą, cebulą oraz pomidorem. Listki sałaty opłukałem , osuszyłem. Rosół wymieszałem z sokiem z cytryny, musztardą i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Sosem polałem sałatkę, posypałem bazylią i całość delikatnie wymieszałem. Podałem w misce przybranej listkami sałaty.