Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto prosty przepis, który w swoim notesie powinna mieć każda dobra gospodyni. Wystarczy zaledwie kilka składników, aby wyczarować z nich coś pysznego. Ta sałatka sprawdzi się zarówno w roli lekkiej kolacji, jak i przekąski na imprezach.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99205
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 1070
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5124
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13841
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99205
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 1070
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5124
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13841
Składniki
Filety z kurczaka pokrój w drobną kostkę. Dopraw solą i pieprzem, a następnie usmaż na odrobinie oleju na złoty kolor. Odstaw do wystudzenia.
Szynkę konserwową oraz ser żółty pokrój w kostkę. Kukurydzę odsącz z zalewy.
Jabłko obierz i pokrój w drobną kostkę, skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniało.
Wszystkie składniki umieść w dużej misce. Dodaj majonez, dopraw do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Sałatkę schłodź przez minimum 30 minut w lodówce, by smaki się przegryzły.