Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka duńska to orzeźwiająca, pożywna i pyszna propozycja będąca świetnym dodatkiem do grillowanych czy smażonych mięs. Z powodzeniem możesz podać ją także jako przystawkę czy przekąskę na ważniejszych wydarzeniach rodzinnych czy na spotkaniach ze znajomymi. Stanowi ciekawe połączenie smaków – słodki pomidor, intensywny kozi ser, słony śledź i kwaskowate ogórki są kontrastowe, ale jogurtowy dressing łączy je w całość.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 751
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5441
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9267
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 145
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 101
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 751
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5441
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9267
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 145
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 101
Składniki
Pomidory pokrój w średniej wielkości kostkę.
Ogórki, kozi ser i filety śledziowe pokrój w drobniejszą kostkę, a cebulę drobno posiekaj.
Wszystkie składniki dodaj do miski sałatkowej i wstępnie przemieszaj.
Przygotuj dressing.
Wszystkie składniki na sos włóż do małej miseczki i wymieszaj na jednolitą konsystencję. Przygotowanym dressingiem zalej sałatkę.
Sałatkę duńską wstaw do lodówki na co najmniej godzinę. Podawaj na zimno jako dodatek do mięs lub samodzielne danie – lunch czy kolację. Przed zaserwowaniem posyp siekanym szczypiorkiem i udekoruj natką pietruszki.
Resztki przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce i zużyj w ciągu 2 dni.