Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, zdrowa, kolorowa i… niskokaloryczna! Łatwa w przygotowaniu, doskonała zarówno na co dzień jak i od święta.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 135
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 227
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 135
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 227
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Schładzamy pod zimną wodą i obieramy ze skorupek. Kroimy na pół i jeszcze raz na pół.
Łososia kroimy w grubsze paski. Oliwki kroimy na pół.
Sałatę wysypujemy na duży talerz, układamy na niej łososia a na łososiu pokrojone jajka. Posypujemy oliwkami i kiełkami.
Sos: do słoika wlewamy 6 łyżek oleju rzepakowego i łyżeczkę soku z cytryny. Przyprawiamy pieprzem, zakręcamy słoik i potrząsamy. Nie dodajemy soli, bo zarówno łosoś, jak i oliwki są słone.
Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę.
Smacznego :)