Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa i smaczna. Świetne uzupełnienie do dań mięsnych z rusztu. Polecam.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4709
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12800
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5731
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7221
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4709
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12800
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5731
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7221
Składniki
Batat umyć. Pokroić na mniejsze kawałki i ugotować w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu zdjąć łupinki. Pokroić na mniejsze cząstki. Pomidory sparzyć. Zdjąć skórkę. Pokroić na ćwiartki. Mozzarellę pokroić. Szpinak przepłukać wodą. Dno naczynia wyłożyć szpinakiem. Na nim poukładać pozostałe składniki. Czosnek przepuszczony przez praskę porozkładać w miarę równo w salaterce. Polać sosem winegret. Od razu podawać.