Kolorowa i smaczna. Świetne uzupełnienie do dań mięsnych z rusztu. Polecam.
Sałatka grillowa
Składniki
- 1/2 opakowania szpinaku
- 1 batat
- 2 pomidory
- 100 g mozzarelli
- 1-2 ząbki czosnku
- sos winegret: 6 łyżek oliwy, 4 łyżki soku z cytryny, sól, pieprz
Składniki
- 1/2 opakowania szpinaku
- 1 batat
- 2 pomidory
- 100 g mozzarelli
- 1-2 ząbki czosnku
- sos winegret: 6 łyżek oliwy, 4 łyżki soku z cytryny, sól, pieprz
Etapy przygotowania
Batat umyć. Pokroić na mniejsze kawałki i ugotować w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu zdjąć łupinki. Pokroić na mniejsze cząstki. Pomidory sparzyć. Zdjąć skórkę. Pokroić na ćwiartki. Mozzarellę pokroić. Szpinak przepłukać wodą. Dno naczynia wyłożyć szpinakiem. Na nim poukładać pozostałe składniki. Czosnek przepuszczony przez praskę porozkładać w miarę równo w salaterce. Polać sosem winegret. Od razu podawać.
Przepis w Waszym wykonaniu (4)
Komentarze do przepisu (3)
Ostatnio komentowane przepisy
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 58
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 111
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Bez cukru
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Szpinak
- Papryka
- Ser
- Mleko
- Przyprawy
- Czosnek
- Płatki
Odsłon: 80
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 166
Ostatnio komentowane przepisy
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 58
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 111
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Bez cukru
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Szpinak
- Papryka
- Ser
- Mleko
- Przyprawy
- Czosnek
- Płatki
Odsłon: 80
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 166
Składniki
- 1/2 opakowania szpinaku
- 1 batat
- 2 pomidory
- 100 g mozzarelli
- 1-2 ząbki czosnku
- sos winegret: 6 łyżek oliwy, 4 łyżki soku z cytryny, sól, pieprz
Batat umyć. Pokroić na mniejsze kawałki i ugotować w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu zdjąć łupinki. Pokroić na mniejsze cząstki. Pomidory sparzyć. Zdjąć skórkę. Pokroić na ćwiartki. Mozzarellę pokroić. Szpinak przepłukać wodą. Dno naczynia wyłożyć szpinakiem. Na nim poukładać pozostałe składniki. Czosnek przepuszczony przez praskę porozkładać w miarę równo w salaterce. Polać sosem winegret. Od razu podawać.
Śliczne i pyszne.:)
Wspaniałe :-) Uwielbiam takie drożdżówki,mniaaaaam
Pysznosci!