Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka Grzybowa polana idealna na każdą okazje, przyjemna dla oka i pyszna w smaku.
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 82
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 71
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 82
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 71
Składniki
Pieczarki i marchewkę odcedzamy. Piesi z kurczaka kroimy w drobna kostkę i podsmażamy na oliwie z papryką, czosnkiem, solą i pieprzem. Odstawiamy do ostygnięcia. Ziemniaki, ser i ogórki trzemy na tarce o grubych oczkach, każde do osobnej miseczki. Szczypiorek siekamy. Majonez mieszamy ze śmietaną. Małą okrągłą tortownice o średnicy około 26 cm wykładamy w całości folią spożywcza. Na dnie tortownicy układamy warstwami po kolei:
1 warstwa: pieczarki, kapeluszami do dołu. 2 warstwa: posiekany szczypiorek. 3 warstwa: marchewka pokrojona w kostkę, docisnąć, sól pieprz, posmarować cienko majonezem. 4 warstwa: ziemniaki, docisnąć, sól, pieprz, posmarować cienko majonezem. 5 warstwa: mięso, docisnąć, sól, pieprz, posmarować cienko majonezem. 6 warstwa: ogórki, docisnąć, sól, pieprz, posmarować cienko majonezem. 7 warstwa: ser, docisnąć, sól, pieprz, posmarować cienko majonezem
Sałatkę przykryć folią spożywczą i tak trzymać całą noc w lodówce. Na drugi dzień ściągnąć folię, sałatkę przełożyć na talerz odwracając formę, pieczarkami do góry. Delikatnie zdjąć rant i folię spożywcza. Udekorować. Smacznego !!!