Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś z kurczaka w przyprawie gyros z warzywami, majonezem. Sałatka warstwowa.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4137
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6500
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5480
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13519
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5297
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4137
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6500
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5480
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13519
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5297
Składniki
Pokrojone mięso z piersi kurczaka przyprawiamy przyprawą Gyros i odstawiamy na 2-3 godziny.
W międzyczasie kroimy cebulę i ogórki konserwowe w kostkę, drobno kapustę pekińską.
Smażymy pierś z kurczaka.
Ostatni etap - układanie warstw sałatki z naszych produktów. Najlepiej mieć szklaną przezroczystą misę, wtedy widać dobrze warstwy. Wsypujemy do miski mięso, polewamy keczupem, potem wsypujemy ogórki konserwowe, następnie kukurydzę, kolejna warstwa to cebula, następnie majonez i keczup, ostatnia warstwa to kapusta pekińska. Każdą warstwę ładnie wyrównujemy. Zobacz film z przygotowania, poniżej. Smacznego.