Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś z kurczaka w przyprawie gyros z warzywami, majonezem. Sałatka warstwowa.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2417
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 508
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 854
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2417
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 508
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 854
Składniki
Pokrojone mięso z piersi kurczaka przyprawiamy przyprawą Gyros i odstawiamy na 2-3 godziny.
W międzyczasie kroimy cebulę i ogórki konserwowe w kostkę, drobno kapustę pekińską.
Smażymy pierś z kurczaka.
Ostatni etap - układanie warstw sałatki z naszych produktów. Najlepiej mieć szklaną przezroczystą misę, wtedy widać dobrze warstwy. Wsypujemy do miski mięso, polewamy keczupem, potem wsypujemy ogórki konserwowe, następnie kukurydzę, kolejna warstwa to cebula, następnie majonez i keczup, ostatnia warstwa to kapusta pekińska. Każdą warstwę ładnie wyrównujemy. Zobacz film z przygotowania, poniżej. Smacznego.