Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z przyprawą gyros, ale bez kurczaka. Za to z chrupiącą, prażoną cieciorką. Kolorowa, zdrowa i przepyszna.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 19
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 492
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1994
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3981
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 19
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 492
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1994
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3981
Składniki
Ciecierzycę z puszki odcedzamy, mieszamy z olejem i łyżeczką przyprawy gyros. Wykładamy na papier do pieczenia i pieczemy w 190 stopniach przez 25 minut. Ciecierzyca powinna być chrupka na zewnątrz i miękka w środku.
W tym czasie mieszamy składniki na sos, aby się przegryzły. Warzywa kroimy i mieszamy. Polewamy sosem. Na końcu posypujemy chrupką ciecierzycą.