Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z przyprawą gyros, ale bez kurczaka. Za to z chrupiącą, prażoną cieciorką. Kolorowa, zdrowa i przepyszna.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5943
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12756
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4520
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5943
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12756
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4520
Składniki
Ciecierzycę z puszki odcedzamy, mieszamy z olejem i łyżeczką przyprawy gyros. Wykładamy na papier do pieczenia i pieczemy w 190 stopniach przez 25 minut. Ciecierzyca powinna być chrupka na zewnątrz i miękka w środku.
W tym czasie mieszamy składniki na sos, aby się przegryzły. Warzywa kroimy i mieszamy. Polewamy sosem. Na końcu posypujemy chrupką ciecierzycą.