Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1426
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14938
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 957
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1426
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14938
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 957
Składniki
Ziemniaki, seler, marchewki oraz pietruszkę umyć, pozostawić nieobrane, zalać wodą i ugotować do miękkości. Należy sprawdzać co jakiś czas, czy są miękkie, ponieważ czas gotowania jest różny dla różnych warzyw.
Ugotowane pozostawić do wystudzenia.
Jajka ugotować na twardo i również pozostawić do wystudzenia.
Jabłka umyć, obrać i pokroić w kostkę.
Ogórki kiszone pokroić także w kostkę.
Cebulę obrać i drobno posiekać.
Groszek umieścić na sitku do odsączenia.
Ugotowane i wystudzone warzywa oraz jajka obrać i pokroić w kostkę.
Pokrojone warzywa, jabłka, ogórki, jajka oraz cebulę wymieszać z dodatkiem około 1 łyżeczki soli oraz pieprzu do smaku. Dodać odsączony z zalewy groszek i delikatnie wymieszać. Na końcu dodać jogurt, majonez i musztardę, raz jeszcze wymieszać.
Gotową sałatkę wstawić do lodówki na kilka godzin, aby smaki mogły się przegryźć.