Tym razem sałatkę przygotowałam z warzyw ugotowanych w rosole. Sałatka smaczna i prosta w przygotowaniu. Polecam
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu
Składniki
- 3 marchewki ugotowane w rosole,
- 2 pietruszki ugotowane w rosole,
- 1/4 selera ugotowanego w rosole,
- 5 ugotowanych ziemniaków,
- 3 jajka ugotowane na twardo,
- 4 ogórki kiszone lub konserwowe,
- jabłko,
- mała puszka groszku konserwowego,
- mała puszka kukurydzy konserwowej,
- po 1 łyżeczce musztardy i chrzanu tartego,
- sól i pieprz mielony do smaku,
- majonez według uznania, ( u mnie 3 łyżki ),
Składniki
- 3 marchewki ugotowane w rosole,
- 2 pietruszki ugotowane w rosole,
- 1/4 selera ugotowanego w rosole,
- 5 ugotowanych ziemniaków,
- 3 jajka ugotowane na twardo,
- 4 ogórki kiszone lub konserwowe,
- jabłko,
- mała puszka groszku konserwowego,
- mała puszka kukurydzy konserwowej,
- po 1 łyżeczce musztardy i chrzanu tartego,
- sól i pieprz mielony do smaku,
- majonez według uznania, ( u mnie 3 łyżki ),

Potrzebne przybory kuchenne
garnek, miska, nóż, deska do krojenia, łyżka, sitko,
Etapy przygotowania
Warzywa ugotowane w rosole wystudzić i pokroić w niedużą kostkę . Ziemniaki i jajka ugotować, następnie po ugotowaniu obrać i pokroić w drobną kostkę. Ogórki kiszone oraz obrane i oczyszczone z gniazd nasiennych jabłko również pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę i groszek konserwowy odsączyć na sitku z zalewy. Wszystkie przygotowane składniki przełożyć do miski, dodać musztardę, chrzan i majonez oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko wymieszać do połączenia składników. Sałatka gotowa . Smacznego

Sałatka jarzynowa gotowa do podania.

Przepis w Waszym wykonaniu (6)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 153
Przepis na brioszki, które można podać zarówno ze słodkim jak i słonym dodatk...
Odsłon: 172
Ostatnio komentowane przepisy

Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 153
Przepis na brioszki, które można podać zarówno ze słodkim jak i słonym dodatk...
Odsłon: 172



Składniki
- 3 marchewki ugotowane w rosole,
- 2 pietruszki ugotowane w rosole,
- 1/4 selera ugotowanego w rosole,
- 5 ugotowanych ziemniaków,
- 3 jajka ugotowane na twardo,
- 4 ogórki kiszone lub konserwowe,
- jabłko,
- mała puszka groszku konserwowego,
- mała puszka kukurydzy konserwowej,
- po 1 łyżeczce musztardy i chrzanu tartego,
- sól i pieprz mielony do smaku,
- majonez według uznania, ( u mnie 3 łyżki ),
Warzywa ugotowane w rosole wystudzić i pokroić w niedużą kostkę . Ziemniaki i jajka ugotować, następnie po ugotowaniu obrać i pokroić w drobną kostkę. Ogórki kiszone oraz obrane i oczyszczone z gniazd nasiennych jabłko również pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę i groszek konserwowy odsączyć na sitku z zalewy. Wszystkie przygotowane składniki przełożyć do miski, dodać musztardę, chrzan i majonez oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko wymieszać do połączenia składników. Sałatka gotowa . Smacznego
Sałatka jarzynowa gotowa do podania.
Prosty, najlepszy, skuteczny sposób na nakarmienie rodziny warzywami :) pychota :)
Moja ulubiona! Zawsze tak wykorzystuję warzywa z rosołu i sałatka jest smaczniejsza od takich warzyw!