Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna sałatka z kalafiora z rzodkiewką, papryką i koperkiem oraz ciekawym dressingiem.
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 106
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 93
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 106
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 93
Składniki
Kalafiora dzielimy na różyczki, wrzucamy do wrzątku, gotujemy 3-5 min, odsączamy i studzimy. Paprykę kroimy w kostkę, Rzodkiewki dokładnie myjemy i kroimy w półplasterki. Koperek drobno siekamy. W miseczce mieszamy olej z sokiem z granatu, octem balsamicznym, sokiem z cytryny, czosnkiem i doprawiamy do smaku. Wszystkie składniki sałatki przekładamy do salaterki, dodajemy dressing, mieszamy i odstawiamy na godzinkę w chłodne miejsce. W tym czasie kilkakrotnie sałatkę mieszamy.