Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna sałatka z kalafiora z rzodkiewką, papryką i koperkiem oraz ciekawym dressingiem.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19238
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13034
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1677
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232113
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19238
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13034
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1677
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232113
Składniki
Kalafiora dzielimy na różyczki, wrzucamy do wrzątku, gotujemy 3-5 min, odsączamy i studzimy. Paprykę kroimy w kostkę, Rzodkiewki dokładnie myjemy i kroimy w półplasterki. Koperek drobno siekamy. W miseczce mieszamy olej z sokiem z granatu, octem balsamicznym, sokiem z cytryny, czosnkiem i doprawiamy do smaku. Wszystkie składniki sałatki przekładamy do salaterki, dodajemy dressing, mieszamy i odstawiamy na godzinkę w chłodne miejsce. W tym czasie kilkakrotnie sałatkę mieszamy.