Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Mój pomysł na kruchą, marynowaną czerwoną kapustę z owocami z ogródka. Dziś zerwałam, agrest, czereśnie i borówki. Do tego młode liście szpinaku i sałata. U mnie szpinak też z ogródka. Taka jest moja AUTORSKA sałatka ogrodowa :)
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 336
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30497
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 336
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30497
Składniki
Marynowana kapusta. Kapustę drobno szatkujemy. Wodę gotujemy z cukrem i octem, studzimy. Kapustę zalewamy marynatą i ostawiamy do lodówki na 24 godziny. Dressing. Czosnek przeciskamy przez praskę i ucieramy z oliwą, octem, solą ,pieprzem i syropem klonowym. Szpinak i sałatę rozrywamy na mniejsze kawałki, wkładamy do salaterki. Dodajemy odciśniętą kapustę, owoce, zalewamy dressingiem i delikatnie mieszamy. Możemy użyć też soku z marynowanej kapusty i więcej syropu klonowego. Rozkładamy na spodki i posypujemy prażoną kolendrą i siemieniem.