Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Mój pomysł na kruchą, marynowaną czerwoną kapustę z owocami z ogródka. Dziś zerwałam, agrest, czereśnie i borówki. Do tego młode liście szpinaku i sałata. U mnie szpinak też z ogródka. Taka jest moja AUTORSKA sałatka ogrodowa :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11768
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11768
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Marynowana kapusta. Kapustę drobno szatkujemy. Wodę gotujemy z cukrem i octem, studzimy. Kapustę zalewamy marynatą i ostawiamy do lodówki na 24 godziny. Dressing. Czosnek przeciskamy przez praskę i ucieramy z oliwą, octem, solą ,pieprzem i syropem klonowym. Szpinak i sałatę rozrywamy na mniejsze kawałki, wkładamy do salaterki. Dodajemy odciśniętą kapustę, owoce, zalewamy dressingiem i delikatnie mieszamy. Możemy użyć też soku z marynowanej kapusty i więcej syropu klonowego. Rozkładamy na spodki i posypujemy prażoną kolendrą i siemieniem.