Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Mój pomysł na kruchą, marynowaną czerwoną kapustę z owocami z ogródka. Dziś zerwałam, agrest, czereśnie i borówki. Do tego młode liście szpinaku i sałata. U mnie szpinak też z ogródka. Taka jest moja AUTORSKA sałatka ogrodowa :)
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 458
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 161
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 321
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 152
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 102
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 458
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 161
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 321
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 152
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 102
Składniki
Marynowana kapusta. Kapustę drobno szatkujemy. Wodę gotujemy z cukrem i octem, studzimy. Kapustę zalewamy marynatą i ostawiamy do lodówki na 24 godziny. Dressing. Czosnek przeciskamy przez praskę i ucieramy z oliwą, octem, solą ,pieprzem i syropem klonowym. Szpinak i sałatę rozrywamy na mniejsze kawałki, wkładamy do salaterki. Dodajemy odciśniętą kapustę, owoce, zalewamy dressingiem i delikatnie mieszamy. Możemy użyć też soku z marynowanej kapusty i więcej syropu klonowego. Rozkładamy na spodki i posypujemy prażoną kolendrą i siemieniem.