Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Mój pomysł na kruchą, marynowaną czerwoną kapustę z owocami z ogródka. Dziś zerwałam, agrest, czereśnie i borówki. Do tego młode liście szpinaku i sałata. U mnie szpinak też z ogródka. Taka jest moja AUTORSKA sałatka ogrodowa :)
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 267
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14458
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1691
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16612
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 267
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14458
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1691
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16612
Składniki
Marynowana kapusta. Kapustę drobno szatkujemy. Wodę gotujemy z cukrem i octem, studzimy. Kapustę zalewamy marynatą i ostawiamy do lodówki na 24 godziny. Dressing. Czosnek przeciskamy przez praskę i ucieramy z oliwą, octem, solą ,pieprzem i syropem klonowym. Szpinak i sałatę rozrywamy na mniejsze kawałki, wkładamy do salaterki. Dodajemy odciśniętą kapustę, owoce, zalewamy dressingiem i delikatnie mieszamy. Możemy użyć też soku z marynowanej kapusty i więcej syropu klonowego. Rozkładamy na spodki i posypujemy prażoną kolendrą i siemieniem.