Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię podbierać czyjeś pomysły na dania. Lubię „kosztować” w ten sposób ludzi. Soczysty kurczak, słodka gruszka, chrupiące orzechy i sos czosnkowy. Petarda.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 117
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 304
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2942
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 117
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 304
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2942
Składniki
Filety oczyszczamy, oprószamy solą, pieprzem, słodką papryką. Zawijamy w aluminiową folię, pieczemy 30 minut w temperaturze 180°C. Odstawiamy by mięso „doszło”. W międzyczasie obieramy gruszki. Kroimy w sposób, jak lubimy. Śmietanę łączymy z majonezem, jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami. Rukolę układamy na talerzu, układamy mięso i gruszki, dodajemy sos i orzechy. Podajemy od razu po przygotowaniu.