Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki i sos jaki lubię. Mojej rodzinie smakuje, może ktoś też polubi :-)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1126
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 178
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2213
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4256
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1126
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 178
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2213
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4256
Składniki
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, dodając łyżeczkę przyprawy tzatziki, pieprz, sól. Gdy mięso będzie prawie miękkie dodać cebulę pokrojoną w piórka. Podsmażać do momentu zeszklenia cebuli. Kapustę pekińską pokroić, nasolić i odstawić na pół godziny, żeby trochę zmiękła, po tym czasie odcisnąć wodę, która się wytworzyła. Paprykę, ogórki kiszone pokroić w kostkę. Świeżego ogórka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć z niego wodę. W szklanej misie układać kolejno: Kapusta pekińska Połowa mięsa z cebulą Ogórki Papryka Kapusta pekińska Pozostałe mięso z cebulą Ogórki Papryka Całość zalać sosem: jogurt zmieszany ze śmietaną + starty świeży ogórek, przyprawa tzatziki, zmiażdżony czosnek. Smacznego.