Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki i sos jaki lubię. Mojej rodzinie smakuje, może ktoś też polubi :-)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2306
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3349
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1407
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2145
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2306
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3349
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1407
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2145
Składniki
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, dodając łyżeczkę przyprawy tzatziki, pieprz, sól. Gdy mięso będzie prawie miękkie dodać cebulę pokrojoną w piórka. Podsmażać do momentu zeszklenia cebuli. Kapustę pekińską pokroić, nasolić i odstawić na pół godziny, żeby trochę zmiękła, po tym czasie odcisnąć wodę, która się wytworzyła. Paprykę, ogórki kiszone pokroić w kostkę. Świeżego ogórka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć z niego wodę. W szklanej misie układać kolejno: Kapusta pekińska Połowa mięsa z cebulą Ogórki Papryka Kapusta pekińska Pozostałe mięso z cebulą Ogórki Papryka Całość zalać sosem: jogurt zmieszany ze śmietaną + starty świeży ogórek, przyprawa tzatziki, zmiażdżony czosnek. Smacznego.