Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kaszy bulgur, i resztek pieczonego łososia. Orientalne smaki nadają jej sos sojowy, sriracha i wodorosty nori. Doskonała na śniadanie, kolację i przekąskę w podróży.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2319
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101843
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6239
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2319
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101843
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6239
Składniki
Kaszę gotujemy 10 minut, studzimy. Płat łososia nacieramy solą, pieprzem, skrapiamy olejem i pieczemy zawiniętego w folię aluminiową. Temperatura 200 C około 30 minut. Kawałek ryby rozdrabniamy widelcem i dodajemy do kaszy. Liść nori pokroić w mniejsze kawałki i chwilę podsmaż na suchej patelni. Potem potnij w drobniutkie kawałki i dodaj do kaszy. Sos. Wszystkie składniki mieszamy i przekładamy do sałatki. Wszystko dokładnie mieszamy i dajmy czas na przegryzienie się smaków. Przed podaniem sałatkę posypujemy kolendrą i papryczką chili.