Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kaszy bulgur, i resztek pieczonego łososia. Orientalne smaki nadają jej sos sojowy, sriracha i wodorosty nori. Doskonała na śniadanie, kolację i przekąskę w podróży.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 819
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 819
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Kaszę gotujemy 10 minut, studzimy. Płat łososia nacieramy solą, pieprzem, skrapiamy olejem i pieczemy zawiniętego w folię aluminiową. Temperatura 200 C około 30 minut. Kawałek ryby rozdrabniamy widelcem i dodajemy do kaszy. Liść nori pokroić w mniejsze kawałki i chwilę podsmaż na suchej patelni. Potem potnij w drobniutkie kawałki i dodaj do kaszy. Sos. Wszystkie składniki mieszamy i przekładamy do sałatki. Wszystko dokładnie mieszamy i dajmy czas na przegryzienie się smaków. Przed podaniem sałatkę posypujemy kolendrą i papryczką chili.