Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kaszy bulgur, i resztek pieczonego łososia. Orientalne smaki nadają jej sos sojowy, sriracha i wodorosty nori. Doskonała na śniadanie, kolację i przekąskę w podróży.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 68
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 420
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40499
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 68
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 420
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40499
Składniki
Kaszę gotujemy 10 minut, studzimy. Płat łososia nacieramy solą, pieprzem, skrapiamy olejem i pieczemy zawiniętego w folię aluminiową. Temperatura 200 C około 30 minut. Kawałek ryby rozdrabniamy widelcem i dodajemy do kaszy. Liść nori pokroić w mniejsze kawałki i chwilę podsmaż na suchej patelni. Potem potnij w drobniutkie kawałki i dodaj do kaszy. Sos. Wszystkie składniki mieszamy i przekładamy do sałatki. Wszystko dokładnie mieszamy i dajmy czas na przegryzienie się smaków. Przed podaniem sałatkę posypujemy kolendrą i papryczką chili.