Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kaszy bulgur, i resztek pieczonego łososia. Orientalne smaki nadają jej sos sojowy, sriracha i wodorosty nori. Doskonała na śniadanie, kolację i przekąskę w podróży.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5242
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 815
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11652
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5037
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1282
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5242
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 815
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11652
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5037
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1282
Składniki
Kaszę gotujemy 10 minut, studzimy. Płat łososia nacieramy solą, pieprzem, skrapiamy olejem i pieczemy zawiniętego w folię aluminiową. Temperatura 200 C około 30 minut. Kawałek ryby rozdrabniamy widelcem i dodajemy do kaszy. Liść nori pokroić w mniejsze kawałki i chwilę podsmaż na suchej patelni. Potem potnij w drobniutkie kawałki i dodaj do kaszy. Sos. Wszystkie składniki mieszamy i przekładamy do sałatki. Wszystko dokładnie mieszamy i dajmy czas na przegryzienie się smaków. Przed podaniem sałatkę posypujemy kolendrą i papryczką chili.