Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Bardzo smaczna. Może być sałatką imprezową jak i pudełkową.
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 211
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 610
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 211
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 610
Składniki
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Do makaronu dodać osączony wcześniej na sitku zielony groszek, osączoną cieciorkę, pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę, pokrojonego w kostkę ogórka i posiekany koperek. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Przełożyć na półmisek przybrany liśćmi sałaty rzymskiej. Na wierzchu poukładać łososia pozwijanego w małe porcje i pokrojone na ćwiartki jajka wcześniej ugotowane na twardo. Łososia skropić sokiem z cytryny, a jajka oprószyć solą i pieprzem czarnym świeżo mielonym. Udekorować listkami natki pietruszki Smacznego.