Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Bardzo smaczna. Może być sałatką imprezową jak i pudełkową.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1104
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 874
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1212
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 275
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1104
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 874
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1212
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 275
Składniki
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Do makaronu dodać osączony wcześniej na sitku zielony groszek, osączoną cieciorkę, pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę, pokrojonego w kostkę ogórka i posiekany koperek. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Przełożyć na półmisek przybrany liśćmi sałaty rzymskiej. Na wierzchu poukładać łososia pozwijanego w małe porcje i pokrojone na ćwiartki jajka wcześniej ugotowane na twardo. Łososia skropić sokiem z cytryny, a jajka oprószyć solą i pieprzem czarnym świeżo mielonym. Udekorować listkami natki pietruszki Smacznego.