Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Bardzo smaczna. Może być sałatką imprezową jak i pudełkową.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 36
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 36
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Składniki
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Do makaronu dodać osączony wcześniej na sitku zielony groszek, osączoną cieciorkę, pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę, pokrojonego w kostkę ogórka i posiekany koperek. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Przełożyć na półmisek przybrany liśćmi sałaty rzymskiej. Na wierzchu poukładać łososia pozwijanego w małe porcje i pokrojone na ćwiartki jajka wcześniej ugotowane na twardo. Łososia skropić sokiem z cytryny, a jajka oprószyć solą i pieprzem czarnym świeżo mielonym. Udekorować listkami natki pietruszki Smacznego.