Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka makaronowa z majonezem to propozycja na śniadanie, kolację albo przekąskę do grilla. Jest uniwersalna i sprawdzi się na wiele okazji. Chrupkie i kolorowe warzywa doskonale urozmaicają makaron.
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 88
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 64
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 88
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 64
Składniki
W garnku zagotuj wodę z odrobiną soli. Wrzuć makaron i ugotuj według instrukcji na opakowaniu – powinien być al dente. Odcedź i pozostaw do ostygnięcia.
Groszek i kukurydzę odsącz z zalewy. Seler naciowy umyj i pokrój w cienkie plasterki. Paprykę umyj, usuń gniazdo nasienne i posiekaj w drobną kostkę. Natkę pietruszki pokrój. Wszystko umieść w misce i dobrze zamieszaj.
Ogórek kiszony zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. W miseczce wymieszaj majonez i starty ogórek. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj sos do sałatki makaronowej i wymieszaj. Odstaw do lodówki na minimum 40 minut przed podaniem.