Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka makaronowa z majonezem to propozycja na śniadanie, kolację albo przekąskę do grilla. Jest uniwersalna i sprawdzi się na wiele okazji. Chrupkie i kolorowe warzywa doskonale urozmaicają makaron.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182103
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 255
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182103
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 255
Składniki
W garnku zagotuj wodę z odrobiną soli. Wrzuć makaron i ugotuj według instrukcji na opakowaniu – powinien być al dente. Odcedź i pozostaw do ostygnięcia.
Groszek i kukurydzę odsącz z zalewy. Seler naciowy umyj i pokrój w cienkie plasterki. Paprykę umyj, usuń gniazdo nasienne i posiekaj w drobną kostkę. Natkę pietruszki pokrój. Wszystko umieść w misce i dobrze zamieszaj.
Ogórek kiszony zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. W miseczce wymieszaj majonez i starty ogórek. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj sos do sałatki makaronowej i wymieszaj. Odstaw do lodówki na minimum 40 minut przed podaniem.