Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka makaronowa z majonezem to propozycja na śniadanie, kolację albo przekąskę do grilla. Jest uniwersalna i sprawdzi się na wiele okazji. Chrupkie i kolorowe warzywa doskonale urozmaicają makaron.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 61
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 596
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2018
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4012
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 61
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 596
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2018
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4012
Składniki
W garnku zagotuj wodę z odrobiną soli. Wrzuć makaron i ugotuj według instrukcji na opakowaniu – powinien być al dente. Odcedź i pozostaw do ostygnięcia.
Groszek i kukurydzę odsącz z zalewy. Seler naciowy umyj i pokrój w cienkie plasterki. Paprykę umyj, usuń gniazdo nasienne i posiekaj w drobną kostkę. Natkę pietruszki pokrój. Wszystko umieść w misce i dobrze zamieszaj.
Ogórek kiszony zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. W miseczce wymieszaj majonez i starty ogórek. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj sos do sałatki makaronowej i wymieszaj. Odstaw do lodówki na minimum 40 minut przed podaniem.