Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka makaronowa z majonezem to propozycja na śniadanie, kolację albo przekąskę do grilla. Jest uniwersalna i sprawdzi się na wiele okazji. Chrupkie i kolorowe warzywa doskonale urozmaicają makaron.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1204
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4857
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1518
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1204
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4857
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1518
Składniki
W garnku zagotuj wodę z odrobiną soli. Wrzuć makaron i ugotuj według instrukcji na opakowaniu – powinien być al dente. Odcedź i pozostaw do ostygnięcia.
Groszek i kukurydzę odsącz z zalewy. Seler naciowy umyj i pokrój w cienkie plasterki. Paprykę umyj, usuń gniazdo nasienne i posiekaj w drobną kostkę. Natkę pietruszki pokrój. Wszystko umieść w misce i dobrze zamieszaj.
Ogórek kiszony zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. W miseczce wymieszaj majonez i starty ogórek. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj sos do sałatki makaronowej i wymieszaj. Odstaw do lodówki na minimum 40 minut przed podaniem.