Sałatka makaronowa z szynką i ogórkiem zielonym

Przepis bierze udział w konkursie

Prosta sałatka, duża porcja.
Sałatka makaronowa z szynką i ogórkiem zielonym
Składniki
- 1 szklanka suchego makaronu ( małych rurek)
- 100 g szynki z indyka w kawałku
- 3/4 czerwonej papryki
- 1 ogórek wężowy
- 1 mała cebula
- garść zielonych oliwek
- 2 łyżki majonezu
- kilka kropli sosu jalepenio
- sól, pieprz do smaku
Składniki
- 1 szklanka suchego makaronu ( małych rurek)
- 100 g szynki z indyka w kawałku
- 3/4 czerwonej papryki
- 1 ogórek wężowy
- 1 mała cebula
- garść zielonych oliwek
- 2 łyżki majonezu
- kilka kropli sosu jalepenio
- sól, pieprz do smaku

Etapy przygotowania
Makaron ugotować do miękkości. Odcedzić, przepłukać porządnie zimną wodą i zostawić do ostygnięcia. Następnie przełożyć do miski.
Szynkę pokroić w kawałki średniej wielkości. Ogórka obrać, przekroić na pół wzdłuż i wyjąć gniazda nasienne. Pokroić w drobną kostkę. Tak samo pokroić cebulę i paprykę.
Oliwki pokroić na ćwiartki wzdłuż. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Dodać majonez, odrobinę sosu jalapenio i wymieszać. Odstawić do lodówki na około godzinę. Smacznego.
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Majeranek
- Mięta
- Pierogi
- Ciasta
Odsłon: 138
Ostatnio komentowane przepisy
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Majeranek
- Mięta
- Pierogi
- Ciasta
Odsłon: 138



Składniki
- 1 szklanka suchego makaronu ( małych rurek)
- 100 g szynki z indyka w kawałku
- 3/4 czerwonej papryki
- 1 ogórek wężowy
- 1 mała cebula
- garść zielonych oliwek
- 2 łyżki majonezu
- kilka kropli sosu jalepenio
- sól, pieprz do smaku
Makaron ugotować do miękkości. Odcedzić, przepłukać porządnie zimną wodą i zostawić do ostygnięcia. Następnie przełożyć do miski.
Szynkę pokroić w kawałki średniej wielkości. Ogórka obrać, przekroić na pół wzdłuż i wyjąć gniazda nasienne. Pokroić w drobną kostkę. Tak samo pokroić cebulę i paprykę.
Oliwki pokroić na ćwiartki wzdłuż. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Dodać majonez, odrobinę sosu jalapenio i wymieszać. Odstawić do lodówki na około godzinę. Smacznego.
Pyszotka:)