Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Prosta sałatka, duża porcja.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 840
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 159
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 840
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 159
Składniki
Makaron ugotować do miękkości. Odcedzić, przepłukać porządnie zimną wodą i zostawić do ostygnięcia. Następnie przełożyć do miski.
Szynkę pokroić w kawałki średniej wielkości. Ogórka obrać, przekroić na pół wzdłuż i wyjąć gniazda nasienne. Pokroić w drobną kostkę. Tak samo pokroić cebulę i paprykę.
Oliwki pokroić na ćwiartki wzdłuż. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Dodać majonez, odrobinę sosu jalapenio i wymieszać. Odstawić do lodówki na około godzinę. Smacznego.