Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Prosta sałatka, duża porcja.
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 55
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 55
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Makaron ugotować do miękkości. Odcedzić, przepłukać porządnie zimną wodą i zostawić do ostygnięcia. Następnie przełożyć do miski.
Szynkę pokroić w kawałki średniej wielkości. Ogórka obrać, przekroić na pół wzdłuż i wyjąć gniazda nasienne. Pokroić w drobną kostkę. Tak samo pokroić cebulę i paprykę.
Oliwki pokroić na ćwiartki wzdłuż. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Dodać majonez, odrobinę sosu jalapenio i wymieszać. Odstawić do lodówki na około godzinę. Smacznego.