Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, sycąca sałatka idealna na szybki lunch, lekki obiad, lub kolację. Bazą tego przepisu jest komosa ryżowa, która idealnie komponuje się ze świeżymi i chrupiącymi warzywami. W sałatce marokańskiej znajdziesz między innymi kawałki papryki, zielonego ogórka, oraz słodkie pestki granatu. Potrawa ta jest prawdziwą bombą witamin, minerałów, składników odżywczych i błonnika. Warto jeść ją regularnie, świetnie wpłynie na trawienie, układ krążenia, oraz pomoże zadbać o kondycję skóry. Możesz jeść ją samodzielnie, lub zaserwować z kawałkiem piersi kurczaka, lub łososiem.
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181863
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 141
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181863
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 141
Składniki
Komosę dokładnie wypłucz na sitku. Przełóż ją do garnka i zalej 300 ml wody. Ugotuj do miękkości, zajmie to około kwadrans.
W czasie gotowania komosy umyj warzywa. Ogórka, paprykę, cebulę czerwoną pokrój w bardzo drobną kostkę. Natkę pietruszki i listki mięty posiekaj.
W miseczce połącz tahini, oliwę, sok z limonki, miód, sól i pieprz. Do dużej miski wsyp ugotowaną komosę ryżową, pokrojone warzywa, pestki granatu, dolej sos. Wszystkie składniki wymieszaj. Sałatkę marokańską jedz solo lub dodaj do niej kawałek mięsa, lub ryby.