Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka meksykańska to idealna, świeża i aromatyczna przekąska, którą można zjeść na lunch, zaserwować jako dodatek do obiadu lub dań na grilla. Jest pełna odważnych, świeżych smaków, a przy okazji niezwykle szybko się ją przygotowuje. Całość dopełnia miodowo-cytrusowy dressing. Aby wzmocnić pożywność dania, dodaj do niego ugotowany ryż lub kaszę albo podaj z kromką świeżego pieczywa.
Apetyczne pistacjowe sztabki zainspirowane słodkościami z kuchni bliskowschod...
Odsłon: 865
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 2484
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5711
Apetyczne pistacjowe sztabki zainspirowane słodkościami z kuchni bliskowschod...
Odsłon: 865
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 2484
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5711
Składniki
Przekrój por na pół, opłucz i drobno posiekaj. Jeśli chcesz, aby miał delikatniejszy smak, ułóż go na sicie, przelej wrzątkiem i zostaw do wystygnięcia. Fasolę przełóż na sito, przelej wodą i odsącz. Kukurydzę także wyłóż z puszki na sito. Jeśli używasz ananasa z puszki, pokrój go i także odsącz z nadmiaru płynu. Świeżego ananasa po prostu pokrój w kostkę. Z żółtym serem zrób podobnie. Z papryki wytnij gniazda nasienne, opłucz pod bieżącą wodą i posiekaj w kostkę lub paski. Umytą pietruszkę lub kolendrę drobno posiekaj.
W miseczce rozmieszaj olej, sok z cytrusa, miód, przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj kmin, sól i odrobinę pieprzu. Energicznie wymieszaj sos widelcem i przelej do sałatki. Dokładnie wymieszaj całość i odstaw na 20 minut do lodówki.