Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatkę nazwałam misz - masz dlatego że przygotowałam ją z resztek po czyszczeniu lodówki ze względu na tygodniowy wyjazd. Sałatka wyszła pyszna, jest prosta w przygotowaniu i przygotujesz ją ze wszystkiego co masz w lodówce. Sałatkę polecam
miska, garnek, nóż, sitko, łyżka, deska do krojenia,
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93887
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2717
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3534
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1636
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2309
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93887
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2717
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3534
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1636
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2309
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu odcedzić i przełożyć do miski. Kapustę pekińską po oczyszczeniu drobno poszatkować, kukurydzę odsączyć na sitku z zalewy, ugotowane jajka po obraniu pokroić w grubszą kostkę. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę lub na zapałkę, ogórek zielony i ogórki konserwowe oraz pomidorki koktajlowe pokroić w półplasterki lub kostkę jak wolicie. Cebulę czerwoną obrać i pokroić w kostkę, szynkę pokroić w słupki. Por pokrojony w półplasterki , zasolić, pognieść i odcisnąć. Wszystkie składniki przełożyć do miski z makaronem , doprawić pieprzem i solą wymieszać. Na koniec całość połączyć z majonezem i jogurtem naturalnym. Posypać posiekaną cebulką zieloną. Smacznego
Przygotowanie składników.
Połączenie z majonezem i jogurtem naturalnym.
Sałata gotowa do podania.