Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tej sałatce znajdziesz same zdrowe składniki, które połączone ze sobą nie tylko smakują wybornie, ale dzięki swoim przeciwzapalnym właściwościom znakomicie wpływają na nasze samopoczucie i wygląd.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9119
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9119
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Komosę ryżową ugotuj w szklance osolonej wody. Jabłko umyj i pokrój na mniejsze części. Mandarynkę i awokado obierz, owoc podziel na cząstki, a awokado pokrój na grube plastry.
Przygotuj sos. Do małego słoiczka wlej olej, dodaj musztardę, miód i sok z cytryny. Wszystko razem dokładnie ze sobą wymieszaj.
Na talerzu wyłóż komosę ryżową i mieszankę sałat. Na wierzchu ułóż awokado. Obok poukładaj owoce (mandarynkę, jabłko i pestki granatu) i migdały. Całość polej sosem i posyp nasionami chia.