Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tej sałatce znajdziesz same zdrowe składniki, które połączone ze sobą nie tylko smakują wybornie, ale dzięki swoim przeciwzapalnym właściwościom znakomicie wpływają na nasze samopoczucie i wygląd.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5716
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 104
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 120
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 640
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5716
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 104
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 120
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 640
Składniki
Komosę ryżową ugotuj w szklance osolonej wody. Jabłko umyj i pokrój na mniejsze części. Mandarynkę i awokado obierz, owoc podziel na cząstki, a awokado pokrój na grube plastry.
Przygotuj sos. Do małego słoiczka wlej olej, dodaj musztardę, miód i sok z cytryny. Wszystko razem dokładnie ze sobą wymieszaj.
Na talerzu wyłóż komosę ryżową i mieszankę sałat. Na wierzchu ułóż awokado. Obok poukładaj owoce (mandarynkę, jabłko i pestki granatu) i migdały. Całość polej sosem i posyp nasionami chia.