Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka młodości z buraków to danie wegańskie, które stanowi prawdziwą bombę witaminową. Dodatek korniszonów i kiszonej kapusty reguluje poziom cukru we krwi, co jest szczególnie ważne dla osób zagrożonych cukrzycą. Buraki mają opinię warzywa młodości i to nie bez przyczyny! Liczne antyoksydanty dosłownie hamują procesy starzenia. Danie jest też bardzo proste w przygotowaniu. Wystarczy kilka składników, które razem stanowią przepyszne połączenie. Całość jest skropiona delikatnym winegretem.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4564
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4564
Składniki
Ziemniaki, buraki i marchew obierz i ugotuj w osobnych garnkach do miękkości. Ostudź warzywa, a następnie pokrój je w drobną kostkę i przełóż do miski sałatkowej.
Ogórki pokrój w kostkę podobnej wielkości. Kapustę kiszoną poszatkuj. Przełóż składniki do reszty warzyw. Dołóż odcedzony groszek.
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Podsmaż ją na oleju na złoty kolor. Dodaj ją do reszty składników.
W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą wszystkie składniki dressingu. Przygotowanym sosem polej sałatkę i dobrze ją wymieszaj. Wstaw danie do lodówki.
Sałatkę młodości z buraków trzymaj w zimnie przez ok. 2-3 godziny przed podaniem.