Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 373
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7306
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13410
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2685
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 373
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7306
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13410
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2685
Składniki
Fasolkę oczyścić, umyć i ugotować w posolonej wodzie ze szczyptą cukru. Pozostawić na sicie żeby obciekła i przestygła. Pokroić na ok 2-3 cm kawałki. Przełożyć do salaterki. Dodać obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę ogórka. Dodać obrane, starte na tarce, na grubych oczkach marchewki. Dodać oczyszczone, umyte pokrojone w grubą kostkę rzodkiewki. Dodać obrane ze skorupek, pokrojone w kostkę jajka. Najlepiej przy pomocy gilotyny i krateczki. Szybko, wygodnie, dokładnie. Dodać szczypior, koperek, jogurt, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Wymieszać wszystko. Gotowe. Zajadać.