Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
            Polecam.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35714
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1211
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35714
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1211
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
        
        
                Składniki
Fasolkę oczyścić, umyć i ugotować w posolonej wodzie ze szczyptą cukru. Pozostawić na sicie żeby obciekła i przestygła. Pokroić na ok 2-3 cm kawałki. Przełożyć do salaterki. Dodać obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę ogórka. Dodać obrane, starte na tarce, na grubych oczkach marchewki. Dodać oczyszczone, umyte pokrojone w grubą kostkę rzodkiewki. Dodać obrane ze skorupek, pokrojone w kostkę jajka. Najlepiej przy pomocy gilotyny i krateczki. Szybko, wygodnie, dokładnie. Dodać szczypior, koperek, jogurt, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Wymieszać wszystko. Gotowe. Zajadać.