Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 73
Przecieru pomidorowego nie może zabraknąć w mojej spiżarni na zimę. Przecier...
Odsłon: 68
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 73
Przecieru pomidorowego nie może zabraknąć w mojej spiżarni na zimę. Przecier...
Odsłon: 68
Składniki
Fasolkę oczyścić, umyć i ugotować w posolonej wodzie ze szczyptą cukru. Pozostawić na sicie żeby obciekła i przestygła. Pokroić na ok 2-3 cm kawałki. Przełożyć do salaterki. Dodać obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę ogórka. Dodać obrane, starte na tarce, na grubych oczkach marchewki. Dodać oczyszczone, umyte pokrojone w grubą kostkę rzodkiewki. Dodać obrane ze skorupek, pokrojone w kostkę jajka. Najlepiej przy pomocy gilotyny i krateczki. Szybko, wygodnie, dokładnie. Dodać szczypior, koperek, jogurt, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Wymieszać wszystko. Gotowe. Zajadać.