Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka prosta i szybka w przygotowaniu. Może być dodatkiem do obiadu lub jako dodatek do grillowanej kiełbasy , mięs i szaszłyków.
nóż, tarka, miska, łyżka, miska,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11883
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16190
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11883
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16190
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5154
Składniki
Liście sałaty lodowej rwiemy na kawałki. Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu obieramy ze skorupek i kroimy większe kawałki. Pomidory myjemy i kroimy na kawałki. Jabłka i marchewki obieramy a następnie ścieramy na tarce (duże oczka), skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy. Sałatę przekładamy do szklanej salaterki, dodajemy pokrojone pomidory, jajka oraz starte marchewki i jabłka. Całość mieszamy aby składniki się połączyły. Doprawiamy przyprawą do sałatek oraz polewamy olejem połączonym z sokiem z cytryny i cukrem. Smacznego.
Przygotowanie składników.
Sałatka gotowa do podania.