Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka obiadowa z czerwonej kapusty, z jabłkiem i cebulką. Od lat zawsze tak samo dobrze smakuje.
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7022
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6076
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1769
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7022
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6076
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1769
Składniki
Kapustę należy cienko poszatkować, następnie wrzucić do saganka z osoloną, gotującą się wodą. Gotować około 3 minuty, przelać na sitko, dokładnie odsączyć. Przełożyć do salaterki, skropić połową soku z cytryny i ostudzić. Jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać z pozostałym sokiem, potem połączyć z kapustą. Czerwoną cebulę drobno posiekać. Dodać do kapusty i jabłkiem. Wymieszać, wlać oliwę, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Schłodzić w lodówce.