Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka obiadowa z czerwonej kapusty, z jabłkiem i cebulką. Od lat zawsze tak samo dobrze smakuje.
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1052
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 101
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 194
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 1151
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 733
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1052
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 101
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 194
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 1151
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 733
Składniki
Kapustę należy cienko poszatkować, następnie wrzucić do saganka z osoloną, gotującą się wodą. Gotować około 3 minuty, przelać na sitko, dokładnie odsączyć. Przełożyć do salaterki, skropić połową soku z cytryny i ostudzić. Jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać z pozostałym sokiem, potem połączyć z kapustą. Czerwoną cebulę drobno posiekać. Dodać do kapusty i jabłkiem. Wymieszać, wlać oliwę, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Schłodzić w lodówce.