Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka obiadowa z czerwonej kapusty, z jabłkiem i cebulką. Od lat zawsze tak samo dobrze smakuje.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34160
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1363
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34160
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1363
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Kapustę należy cienko poszatkować, następnie wrzucić do saganka z osoloną, gotującą się wodą. Gotować około 3 minuty, przelać na sitko, dokładnie odsączyć. Przełożyć do salaterki, skropić połową soku z cytryny i ostudzić. Jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać z pozostałym sokiem, potem połączyć z kapustą. Czerwoną cebulę drobno posiekać. Dodać do kapusty i jabłkiem. Wymieszać, wlać oliwę, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Schłodzić w lodówce.