Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka zawiera składniki aktywujące sirtuiny (białka typu sirt), które działają przeciwzapalnie i powstrzymują procesy starzenia się organizmu.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17214
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 413
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 68
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 146
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 172
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17214
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 413
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 68
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 146
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 172
Składniki
Buraka ugotuj. Ser halloumi pokrój na plastry i podsmaż na patelni.
Szpinak umyj i osusz. Cebulę pokrój w piórka. Z daktyli usuń pestki i podziel na mniejsze cząstki. Seler naciowy przekrój wzdłuż i pokrój na plastry.
Na talerz wyłów szpinak, następnie dodaj cebulę, buraka, seler naciowy i ser. Na wierzch dodaj orzechy pinii, kapary, daktyle i pokrojone orzechy włoskie.
Przygotuj sos. Do małego słoika przełóż musztardę i miód. Dodaj oliwę i ocet. Zakręć słoik i mocno nim potrząśnij kilka razy.
Gdy składniki się połączą, polej nimi sałatkę.