Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4690
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 85
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 320
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4690
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 85
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 320
Składniki
Sałatka jest prosta i trafia smakiem w polskie gusta. Składniki można używać dowolnie, a glony nadają ogórkom ciekawy smak.
Ogórka pokroiłam wzdłuż obieraczką do warzyw- można też na cienkiej mandolinie. Glony pokroiłam nożyczkami do ziół na cienkie paski, można użyć zwykłych nożyczek- ale zajmuje to więcej czasu.
Ogórki skropiłam octem ryżowym i olejem sezamowym, posypałam podprażonym sezamem i chili, na koniec doprawiłam solą i cukrem. Smacznego :)