Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka oklaski to zdrowa i chrupiąca sałatka pełna smaków i witamin. Ogórek i rzodkiewka są orzeźwiające i idealnie komponują się ze sobą. Danie to niesie ze sobą podmuch zbliżającej się wiosny, nowalijek i budzącej się natury. Wszystkie składniki połączone są delikatnym winegretem, który dopełnia smak i łączy ze sobą wszystkie produkty. Danie jest delikatnie pikantne i pieprzne, ale z pewnością warte grzechu.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1349
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 46
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1317
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 243
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1349
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 46
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1317
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 243
Składniki
Wszystkie warzywa umyj.
Ogórka pokrój najpierw wzdłuż na ćwiartki, a następnie w cienkie plasterki. Rzodkiewki także pokrój w cienkie półplasterki. Zieloną cebulkę posiekaj.
Jajka ugotuj na twardo, a następnie posiekaj je w kostkę o podobnej wielkości co reszta składników.
Przenieś wszystkie składniki do miski sałatkowej.
W osobnej miseczce umieść wszystkie składniki na dressing. Wymieszaj je do uzyskania jednolitej konsystencji. Zalej sosem sałatkę.
Całość dobrze wymieszaj.
Sałatkę oklaski podawaj po schłodzeniu w lodówce przez kilka godzin.