Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słynna rosyjska sałatka Olivier, która swoją nazwę zawdzięcza twórcy Lucianowi Olivierowi. Chociaż pierwotna receptura z 1860 roku znacznie odbiega od obecnej wersji sałatki, jej smak nadal jest zaliczany do niepowtarzalnych i jest chętnie przygotowywana w różnych zakątkach świata. Z czasem wytworne składniki tj.: języki cielęce, kawior i kapary zostały zastąpione popularnymi, łatwo dostępnymi produktami. Sałatka Olivier nieodzownie kojarzy się ze świętami, ale warto przygotować ją również w ciągu roku bez większej okazji.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28387
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28387
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
Ziemniaki i marchewki dokładnie wyszczotkuj, zalej gorącą wodą i gotuj do miękkości. Następnie odcedź, ostudź, obierz i pokrój w równą kostkę.
Jajka ugotuj na twardo (przez około 10 minut we wrzącej wodzie). Ugotowane jajka przestudź, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę.
Ogórki kiszone i szynkę konserwową pokrój w kostkę. Groszek odcedź z zalewy. Wszystkie składniki przełóż do miski.
W osobnej miseczce połącz majonez z musztardą i przyprawami. Sos wymieszaj. Polej nim sałatkę Olivier. Całość wymieszaj. Sałatkę możesz serwować od razu po przygotowaniu.