Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka pieczarkowa z jajkiem i żółtym serem to idealna propozycja na szybką, smaczną i sycącą przekąskę. Ta prosta, a zarazem wyjątkowa sałatka doskonale sprawdzi się zarówno na codzienny posiłek, jak i na specjalne okazje. Dzięki połączeniu pieczarek, delikatnych jajek, aromatycznego żółtego sera oraz wyrazistego pora, zyskujesz danie pełne smaku i wartości odżywczych.
deska do krojenia, miska, nóż
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3043
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 920
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 643
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3043
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 920
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 643
Składniki
Pieczarki gotujemy w całości w garnku z lekko osolonym wrzątkiem około 5-7 minut po czym odcedzamy i studzimy.
Wystudzone pieczarki kroimy na mniejsze kawałki a następnie wrzucamy do miski. Ugotowane na twardo jajka kroimy w kostkę i dodajemy do pieczarek. Jasną część pora dość drobno siekamy i dodajemy do pieczarek i jajek. Następnie umytą i osuszoną natkę pietruszki drobno siekamy i również wrzucamy do pozostałych składników. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do sałatki. Na końcu do sałatki dodajemy majonez, całość doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie razem łączymy. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na pół godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.