Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sałatka podobna do polskiej klasycznej
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5965
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 768
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 825
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5965
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 768
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 825
Składniki
Do rondla z wrzącą wodą wlałem 1 łyżkę octu winnego , włożyłem ziemniaki i gotowałem do miękkości. Odlałem , odstawiłem , aby ostygły. Wrzuciłem groszek , fasolkę i marchewkę do wrzącej osolonej wody , wlałem drugą łyżkę octu winnego , gotowałem na wolnym ogniu , aż warzywa były miękkie. Odlałem wodę , odstawiłem warzywa do ostudzenia. Ogórki konserwowe pokroiłem na niezbyt cienkie plasterki Pokroiłem wystudzone warzywa wrzuciłem do salaterki , dodałem kapary , ogórki konserwowe , sól , pieprz , polałem oliwą dokładnie wymieszałem. Dodałem ¾ majonezu , ponownie wymieszałem. Sałatkę ozdobiłem pozostałym majonezem . Wstawiłem do lodówki , aby smaki się „przegryzły”.