Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak ją nazwaliśmy ponieważ dodawaliśmy naprawdę różne składniki. Najciekawsza jest geneza jej powstania. Kupiliśmy mix sałat oraz pierś z kurczaka z myślą o zrobieniu sałatki. A pozostałe składniki to resztki innych potraw. Ponieważ robiliśmy na obiad knedle z truskawkami oraz morelami, dołożyliśmy resztę truskawek i moreli, które zostały. Znalazła się jedna pomarańcza, dodaliśmy. Z poprzedniego dnia zostało kilka różyczek kalafiora, dodaliśmy. Do pieczenia chleba mamy ziarna słonecznika i pestki dyni. Uprażyliśmy po trochu na patelni i dodaliśmy. Do tego dressing… i wszystkim smakowało…
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 671
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 57
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 110
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 986
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 492
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 671
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 57
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 110
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 986
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 492
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Przekrawamy wzdłuż na połowy, doprawiamy ulubionymi przyprawami i obsmażamy na oleju, na rozgrzanej patelni (może być grillowa) po kilka minut z każdej strony. Studzimy, kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do miski.
Truskawki i morele (oczywiście po wypestkowaniu) kroimy na cztery części i dorzucamy do miski. Pomarańczę filetujemy, dzielimy na drobniejsze cząstki i dorzucamy do miski. Po dobrej garści ziaren słonecznika i pestek dyni prażymy kilka minut na suchej patelni, studzimy i dorzucamy do miski. Kilka różyczek kalafiora - myjemy i dorzucamy do miski. Mix sałat dorzucamy do miski.
W osobnym naczyniu kilka łyżek oliwy z oliwek mieszamy z odrobiną soku z limonki, dodajemy trzy szczypty zielonej czubricy. Mieszamy. Wlewamy do miski z naszymi składnikami. Mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!!!