Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ryżowa to wspomnienie mojego dzieciństwa. Dzisiaj uwielbia ją mój mąż i moja córka. Przepis pochodzi z zeszytu mojej mamy. Prosta, szybka i smaczna :-)
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1880
Polecam, pychota.
Odsłon: 623
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 514
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1880
Polecam, pychota.
Odsłon: 623
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 514
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Jajka ugotować na twardo. Ogórki kiszone pokroić w kostkę i odcisnąć. Paprykę i jajka pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę, dodać pół łyżeczki soli, wymieszać i odstawić na 10 minut, żeby zmiękła. Koperek umyć i drobno posiekać.
Układać warstwowo sałatkę: ogórki kiszone, woreczek ryżu, sól i pieprz, 3 łyżki keczupu, cebula, woreczek ryżu, sól i pieprz, 3 łyżki majonezu, jajka, woreczek ryżu, sól i pieprz, 3 łyżki keczupu, papryka, woreczek ryżu, sól i pieprz, 3 łyżki majonezu, posiekany koperek. Sałatkę wstawić do lodówki minimum na godzinę, a najlepiej na całą noc, gotowe! Smacznego!