Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ryżowa to wspomnienie mojego dzieciństwa. Dzisiaj uwielbia ją mój mąż i moja córka. Przepis pochodzi z zeszytu mojej mamy. Prosta, szybka i smaczna :-)
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37378
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37378
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Jajka ugotować na twardo. Ogórki kiszone pokroić w kostkę i odcisnąć. Paprykę i jajka pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę, dodać pół łyżeczki soli, wymieszać i odstawić na 10 minut, żeby zmiękła. Koperek umyć i drobno posiekać.
Układać warstwowo sałatkę: ogórki kiszone, woreczek ryżu, sól i pieprz, 3 łyżki keczupu, cebula, woreczek ryżu, sól i pieprz, 3 łyżki majonezu, jajka, woreczek ryżu, sól i pieprz, 3 łyżki keczupu, papryka, woreczek ryżu, sól i pieprz, 3 łyżki majonezu, posiekany koperek. Sałatkę wstawić do lodówki minimum na godzinę, a najlepiej na całą noc, gotowe! Smacznego!