Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ryżowa to wspomnienie mojego dzieciństwa. Dzisiaj uwielbia ją mój mąż i moja córka. Przepis pochodzi z zeszytu mojej mamy. Prosta, szybka i smaczna :-)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 153
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3862
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 285
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 527
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 153
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3862
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 285
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 527
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Jajka ugotować na twardo. Ogórki kiszone pokroić w kostkę i odcisnąć. Paprykę i jajka pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę, dodać pół łyżeczki soli, wymieszać i odstawić na 10 minut, żeby zmiękła. Koperek umyć i drobno posiekać.
Układać warstwowo sałatkę: ogórki kiszone, woreczek ryżu, sól i pieprz, 3 łyżki keczupu, cebula, woreczek ryżu, sól i pieprz, 3 łyżki majonezu, jajka, woreczek ryżu, sól i pieprz, 3 łyżki keczupu, papryka, woreczek ryżu, sól i pieprz, 3 łyżki majonezu, posiekany koperek. Sałatkę wstawić do lodówki minimum na godzinę, a najlepiej na całą noc, gotowe! Smacznego!