Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka ryżowa z surimi i kukurydzą

Sałatka ryżowa z surimi i kukurydzą

Autor:

Przepisów i artykułów: 97 Ocena: 450

Dodano:

Odsłon: 339

Sałatka z surimi świetnie nadaje się na kolację.

Składniki

  • 1 woreczek ryżu
  • 1 czerwona cebula
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 2-3 ogórki kiszone
  • 250 g paluszków krabowych surimi
  • łyżka suchej natki pietruszki
  • łyżka kopru włoskiego
  • sól, pieprz
  • łyżka sosu czosnkowego
  • 3-4 łyżki majonezu
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka ryżowa z surimi i kukurydzą

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.Czerwoną cebulę obrać a następnie posiekać w drobną kosteczkę.Ogórki pokroić w kostkę.

  2. Jeśli mamy surimi mrożone, to odpowiednio wcześniej przed przygotowywaniem sałatki, wyjąć je z zamrażalnika i rozmrozić. Takie niezamrożone paluszki krabowe surimi należy obrać z folii, a następnie pokroić na paseczki o grubości ok. 0,5 cm.

  3. Wszystkie składniki wymieszać i gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń