Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i curry

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 526 Ocena: 3938

Dodano:

Odsłon: 890

Prosta, szybka i smaczna sałatka z ryżem i tuńczykiem z dodatkiem curry to fajny pomysł na przekąskę do pracy lub kolację.

Składniki

  • tuńczyk w oleju 1 puszka
  • ryż 1 woreczek
  • jajka 3 szt
  • kukurydza konserwowa 0,5 puszki
  • curry 1 łyżka płaska
  • majonez 3 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i curry

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w małą kosteczkę. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki, dodajemy majonez, curry i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Odstawiamy na 30 min. by smaki się przegryzły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń