Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 124 Ocena: 2932
Dodano: 06.05.2020
Odsłon: 1705
1-2 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Ryż należy ugotować i ostudzić.
Otwieramy puszkę i odlewamy do małej miseczki olej wraz z małymi cząstkami tuńczyka, do miseczki wrzucamy musztardę, posiekany czosnek, miód, wyciskamy sok z limonki, sól i pieprz, dokładnie mieszamy aby powstał gęsty sos.
Do ryżu wrzucamy posiekany koper, 1/2 szczypioru, 1/2 słonecznika, kapary i 3 łyżki sosu, wszystko razem mieszamy.
Do czystych miseczek wrzucamy po kilkanaście liści rukoli na rukolę ryż, kolejno kawałki tuńczyka, resztę szczypioru i słonecznika, a na koniec zalewamy resztą sosu jaka nam została.
Gotowe :-)
Sałatki starczy na 2/3 porcje.
Smacznego !!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)