Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ile można sałatę z pomidorem? - zaczęłam komponować nieoczywiste sałatki, ale tak, żeby był idealny smak, a to jeden z pomysłów :) wersja wege z winegretem, a świetnie smakuje z dipem czosnkowym :)
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17844
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15744
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17844
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15744
Składniki
Warzywa myję, osuszam, korzeniowe obieram, kroję w taki oto sposób: jarmuż siekam bardzo drobno, odrzucam twarde żyłki liści, sałatę kroję w paski jak kapustę, rzodkiew nacinam wzdłuż korzenia i ścinam paski obieraczką, seler, papryczkę (bez pestek) w cienkie plasterki ogórek w grubsze plasterki
układam bukiet warzyw na talerzu lub mieszam w misce
wariant wege: przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła, winegret mieszam i polewam warzywa wariant postny: czosnek i zioła mieszam z warzywami wariant z jogurtem czosnek i zioła dodaję do warzyw, mieszam, polewam jogurtem wariant z dipem czosnkowym może być gotowy, ale my wolimy dodać do jogurtu czosnek i zioła (czasem łyżkę majonezu, żeby zagęścić), wymieszać i podać do sałatki to już nie sałata z pomidorem , to coś innego :) Smacznego :)