Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowy smak sałatki Santorini przeniesie cię prosto na słoneczną, grecką wyspę. Niezwykle zdrowy, a zarazem smaczny posiłek przygotujesz w kilka minut. To idealny pomysł na lekkie śniadanie lub lunch. Przepis nie jest skomplikowany, a zatem każda, nawet niewprawiona w sztuce kulinarnej osoba, poradzi sobie z jego przygotowaniem. Świeże warzywa będące składnikami sałatki Santorini to doskonałe źródło witamin i minerałów, których odpowiednia podaż w diecie jest szczególnie ważna w trakcie sezonu jesienno-zimowego. Dodatkowego aromatu dodadzą kapary, z których słynie wyspa Santorini oraz przyprawy, takie jak oregano i bazylia. Miłośników śródziemnomorskich smaków czeka prawdziwa uczta.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 75
Dziś do pracy.
Odsłon: 99
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 78
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15376
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 288
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 75
Dziś do pracy.
Odsłon: 99
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 78
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15376
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 288
Składniki
Warzywa dokładnie umyj, przygotuj głęboki talerz – sałatka będzie się w nim idealnie prezentować. Pokrój cebulę w piórka, obranego ogórka w nieco grubsze talarki, paprykę w paski, a pomidorki przedziel na pół. Oliwek nie musisz w żaden sposób kroić.
Do miski wrzuć pomidorki, paprykę, cebulę oraz oliwki. Dokładnie wszystko wymieszaj i dopraw pieprzem. Nie musisz przyprawiać dania solą, ponieważ kapary i ser feta są dostatecznie słone.
Na wymieszanych warzywach połóż pasek sera feta. Na nim umieść łyżkę kaparów. Całość polej oliwą z oliwek i przypraw suszonym oregano i bazylią.