Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka selerowo-rzodkiewkowa

Sałatka selerowo-rzodkiewkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 790 Ocena: 22342

Dodano:

Odsłon: 6769

Smaczna, tania i szybka sałatka dla dbających o zdrowie.

Składniki

  • seler naciowy, 1 szt
  • rzodkiewka, 2 pęczki
  • ziarno sezamowe, 2 łyżki
  • Miód, 1 łyżka
  • sos sojowy, 1 łyżka
  • ocet winny, 2 łyżki
  • olej, 0,5 szklanki
> 6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka selerowo-rzodkiewkowa

Przygotowanie

  1. Seler naciowy umyć, usunąć włókna, rzodkiewki umyć, pokroić w plastry, połączyć z selerem i posypać ziarnem sezamowym uprażonym na suchej patelni.

  2. Polać sosem powstałym z połączenia miodu, sosu sojowego, octu winnego i oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń