Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka sierpniowa jest niezwykle prosta w przygotowaniu i wymaga jedynie kilka składników. Sprawdzi się idealnie podczas upalnych, letnich dni. Z powodzeniem możesz dodać do niej swoje ulubione zioła: bazylię, kolendrę, szczypiorek. Poeksperymentuj także z odrobiną szpinaku, rukoli czy jarmużu. Jeśli chcesz całości dodać świeżości, zamień ocet na sok z cytryny! Sałatka jest wegańska i bezglutenowa; przygotujesz ją w zaledwie 10 minut. Sprawdzi się jako pożywna kolacja czy szybki lunch, ale także jako propozycja na grilla czy piknik.
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 97
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5884
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4003
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 114
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 689
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 97
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5884
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4003
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 114
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 689
Składniki
Białą fasolę wsyp na sitko i dobrze ją przepłucz. Odsącz z wody. Pomidory umyj i pokrój w drobną kostkę, zachowując sok. Przygotuj dressing. Wszystkie składniki sosu przenieś do miseczki i energicznie wymieszaj trzepaczką, do uzyskania jednolitej i gładkiej konsystencji. Dodaj przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany czosnek.
W misce sałatkowej wymieszaj fasolę z pomidorami i ziołami. Polej mieszankę dressingiem i dobrze zamieszaj.
Sałatkę sierpniową podawaj od razu po przygotowaniu, w temperaturze pokojowej. Alternatywnie możesz wstawić ją pod przykryciem do lodówki na kilka godzin, by wszystkie smaki lepiej się połączyły. Przed podaniem wymieszaj sałatkę ponownie.
Resztki przechowuj pod przykryciem i spożyj w ciągu 3-4 dni. Chcąc zachować najwięcej świeżości, pomidory dodawaj bezpośrednio przed zaserwowaniem.