Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie must have na świątecznym stole. Składniki wystarczą na dwie duże porcje, ale równie dobrze można zrobić z nich 4 mniejsze.
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 788
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6189
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 788
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6189
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Składniki
Pokrojone w kostkę płaty śledziowe zalewamy wodą. Moczymy przez ok. 30 minut, a następnie odsączamy. Marchew i ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Następnie studzimy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Namoczone wcześniej odsączone śledzie przekładamy do dwóch szklanek. Na nie wykładamy drobno posiekaną cebulę, smarujemy majonezem (po 1 łyżce), następnie wykładamy po łyżce buraków i ziemniaków, znowu smarujemy majonezem. Na koniec wykładamy marchew i jajka. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Dekorujemy wedle uznania.