Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie must have na świątecznym stole. Składniki wystarczą na dwie duże porcje, ale równie dobrze można zrobić z nich 4 mniejsze.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 6
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1150
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 171
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 237
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 6
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1150
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 171
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 237
Składniki
Pokrojone w kostkę płaty śledziowe zalewamy wodą. Moczymy przez ok. 30 minut, a następnie odsączamy. Marchew i ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Następnie studzimy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Namoczone wcześniej odsączone śledzie przekładamy do dwóch szklanek. Na nie wykładamy drobno posiekaną cebulę, smarujemy majonezem (po 1 łyżce), następnie wykładamy po łyżce buraków i ziemniaków, znowu smarujemy majonezem. Na koniec wykładamy marchew i jajka. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Dekorujemy wedle uznania.