Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie must have na świątecznym stole. Składniki wystarczą na dwie duże porcje, ale równie dobrze można zrobić z nich 4 mniejsze.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 151
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31339
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 427
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 151
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31339
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 427
Składniki
Pokrojone w kostkę płaty śledziowe zalewamy wodą. Moczymy przez ok. 30 minut, a następnie odsączamy. Marchew i ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Następnie studzimy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Namoczone wcześniej odsączone śledzie przekładamy do dwóch szklanek. Na nie wykładamy drobno posiekaną cebulę, smarujemy majonezem (po 1 łyżce), następnie wykładamy po łyżce buraków i ziemniaków, znowu smarujemy majonezem. Na koniec wykładamy marchew i jajka. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Dekorujemy wedle uznania.