Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie śledzia , buraka cebuli i jabłka z którego wychodzi przepyszna sałatka .
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6016
Cześć :-) Dzisiaj podrzucam pyszne krążki paprykowe z mięsem mielonym, jeżeli...
Odsłon: 3387
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17776
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 85
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2996
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6016
Cześć :-) Dzisiaj podrzucam pyszne krążki paprykowe z mięsem mielonym, jeżeli...
Odsłon: 3387
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17776
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 85
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2996
Składniki
Śledzie (u mnie w oleju ale mogą być solone ) płuczemy pod bieżącą wodą i kroimy paski o grubości około 1 do 2 cm . Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę . Ugotowanego buraczka obieramy i kroimy w drobną kostkę możemy również zetrzeć na tarce o grubych oczkach . Jabłko można obrać lecz nie koniecznie , usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce o grubych oczkach .
Całość przekładamy do jednej miski dodajemy koperek , majonez dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku . Gotowego śledzia przed podanie schładzamy około 2 godzin .