Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie śledzia , buraka cebuli i jabłka z którego wychodzi przepyszna sałatka .
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 116
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 201
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1275
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 505
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 116
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 201
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1275
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 505
Składniki
Śledzie (u mnie w oleju ale mogą być solone ) płuczemy pod bieżącą wodą i kroimy paski o grubości około 1 do 2 cm . Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę . Ugotowanego buraczka obieramy i kroimy w drobną kostkę możemy również zetrzeć na tarce o grubych oczkach . Jabłko można obrać lecz nie koniecznie , usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce o grubych oczkach .
Całość przekładamy do jednej miski dodajemy koperek , majonez dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku . Gotowego śledzia przed podanie schładzamy około 2 godzin .